Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.04.2017

ДЕПУТАТА ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ ВЗЯЛИ ПІД ВАРТУ

 

Get the Flash Player to see this player.

Депутата черкаської облради Олександра Короткова взяли під варту, повідомляє прокуратура області.

Придніпровський суд задовольнив клопотання прокурора про запобіжний захід для обранця у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці. Кайданки на обранця вдягли просто в залі суду. Достроково зняти він їх зможе за три мільйони гривень застави. Напередодні, нагадаю, Короткову оголосили про підозру у розкраданні 55 мільйонів гривень при привласненні Тальнівського хлібокомбінату. "Справу Короткова" прокоментував напередодні і керівник Черкаської територіальної організації Радикальної партії Віктор Вовк. Він повідомив: обранця Короткова виключили з партії ще до оголошення про підозру, через порушення дисципліни.

 

Джерело: http://vikka.ua/news/67281-deputata-korotkova-vzyali-pid-vartu-video.htm

 

Суд заарештував депутата -"радикала" Черкаської облради і призначив заставу в 3 мільйони

Суд заарештував підозрюваного у заволодінні держмайном депутата Черкаської облради від РПЛ і призначив заставу в 3 млн грн.

Придніпровський районний суд м. Черкаси сьогодні задовольнив клопотання прокуратури Черкаської області про обрання депутату обласної ради, який незаконно заволодів цілісним майновим комплексом державного підприємства вартістю майже 55 млн грн, запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Як повідомила прес-служба прокуратури Черкаської області, слідчим суддею вказаній вище особі обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці, з можливістю внесення застави в розмірі 3 млн. грн.

Як повідомляв УНІАН, у вівторок, 25 квітня, прокуратурою Черкаської області колишньому директору одного з державних підприємства м. Тальне, депутату Черкаської обласної ради, повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України.

Слідством установлено, що директор вказаного підприємства у 2008 році умисно, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи в інтересах іншої юридичної особи, в порушення вимог законодавства, достовірно знаючи, що державне підприємство включено до переліку об’єктів державної власності та не підлягає приватизації, не погодив свої дії та рішення з Кабінетом міністрів України та здійснив незаконне відчуження підприємства шляхом укладення договору купівлі-продажу із одним з товариств м. Тальне, співзасновником якого він був. Унаслідок його протиправних дій цілісний майновий комплекс державного підприємства вартістю майже 55 млн грн незаконно вибув із власності держави.

На цей час досудове розслідування у зазначеному кримінальному провадженні триває, вживаються заходи щодо швидкого, всебічного, повного та об’єктивного дослідження всіх обставин кримінального правопорушення, завершення досудового розслідування в найкоротший строк і прийняття кінцевого процесуального рішення відповідно до вимог кримінального процесуального законодавства.

За інформацією з сайту облради, у 2005 – 2010 рр. директором ДП ДАК «Хліб України» ДВЗП «Тальне» був депутат Черкаської облради Олександр Коротков (з 2010 року – генеральний директор ТОВ КХП «Тальне»). Теги: Р

Джерело: УНІАН  https://www.unian.ua/society/1898931-sud-zaareshtuvav-deputata-radikala-cherkaskoji-oblradi-i-priznachiv-zastavu-v-3-milyoni.html

 

кількість переглядів: 1788