Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 

КИРИК АНДРІЙ ПРОКОПОВИЧ

     Народився 16 серпня 1918 року в с. Кривець Ставищенського району Київської області в селянській сім’ї. У 1938 році закінчив місцеву середню школу.
 
     З вересня 1938-го до серпня 1940 року проходив строкову службу в Червоній Армії. Після закінчення у 1941 році Свердловської школи НКДБ призначався слідчим, слідчим особливого відділу стрілецької дивізії, старшим слідчим контррозвідки «Смерш». У серпні 1945 демобілізований за станом здоров’я, партійними органами був направлений на роботу в органи прокуратури. Спочатку працював народним слідчим прокуратури Ставищенського району Київської області.
 
     З 1947 по 1954 рік - прокурор Лисянського району. Через відсутність вищої освіти на новий термін повноважень прокурора району не рекомендувався, тому його призначено помічником прокурора Уманського району.
 
     Після закінчення у 1961 році заочного відділенн Київського держуніверситету працював прокурором Звенигородського та Золотоніського районів.
 
     1 грудня 1983 року вийшов на пенсію, проживає в м. Золотоноша.
 
     За зразкове виконання завдань командування нагороджений орденами Червоної Зірки, Вітчизняної війни та багатьма медалями. За активну участь у зміцненні законності в травні 1972 року до 50-річчя Прокуратури СРСР йому вручено орден «Знак Пошани». За сумлінну роботу неоднора-зово заохочувався Генеральним прокурором Союзу РСР, прокурором України та прокурором області. Його нагороджено нагрудним знаком “Почесний працівник прокуратури”

кількість переглядів: 74972