Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 

ДУБОВИЙ ТРОХИМ ГОРДІЙОВИЧ

     Народився 20 листопада 1919 року в с. Кузьмина Гребля Христинівського району Черкаської області в селянській сім’ї.
 
     У 1938 році закінчив середню школу і в цьому ж році вступив до Харківського юридичного інституту, в якому навчався до серпня 1941 року. З четвертого курсу інституту добровільно пішов до Червоної Армії і був зарахований курсантом Харківського військового училища протитанкової артилерії. У складі училища, яке входило в загін особливого призначення, приймав участь в боях з німецько-фашистськими загарбниками.
 
     Після закінчення у квітні 1942 року училища приймав участь у бойових діях в якості командира взводу, командира батареї 1957-го артилерійського полку 40-ї окремої винищувальної протитанкової артилерійської бригади.
 
     У жовтні 1944 року був тяжко поранений, визнаний інвалідом війни, а в квітні 1945 року у званні капітана демобілізований.
 
     В органах прокуратури працював з липня 1945 року на посадах помічника прокурора Білоцерківського району, прокурора Тальнівського району Київської області.
 
     Після утворення Черкаської області у 1954 році призначений заступником прокурора області, цю посаду обіймав до виходу на пенсію 20 травня 1980 року.
 
     За час роботи в прокуратурі зарекомендував себе працелюбним, вимогливим, висококваліфікованим і досвідченим працівником з організаторськими здібностями. Багато уваги приділяв підвищенню кваліфікації кадрів, зокрема, молодих спеціалістів.
 
     За зразкове виконання службових обов’язків, внесок у зміцнення законності неодноразово заохочувався Генеральним прокурором Союзу РСР, прокурором Української РСР та прокурором області.
 
     За мужність і відвагу у війні нагороджений 12 нагородами, серед яких орден Вітчизняної війни 1 ступеня, два ордени Червоної Зірки, орден Олександра Невського та медалі.
 
     Після виходу на пенсію проживав у Черкасах.
 
     Помер 12 червня 2001 року.

кількість переглядів: 74858