Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 

БУДАНОВ ОЛЕКСАНДР ПЕТРОВИЧ

Народився 7 липня 1913 року в селищі Ольховатка Олександрівського району Луганської області.
 
Після закінчення школи вступив до Луганського індустріального інституту, навчання в якому припинив за відсутністю коштів.
 
У 1935 році призваний до Збройних Сил, в цьому році вступив до Київського артилерійського училища, де навчався протягом трьох років. З перших днів Великої Вітчизняної війни брав участь в боях з німецько-фашистськими загарбниками. У районі с. Підвисоке Кіровоградської області військова частина потрапила в оточення, пораненим 8 серпня 1941 року взятий в полон і вміщений в концтабір «Уманська яма», а потім і в інші табори, звідки втік і перейшов лінію фронту. У жовтні 1941 року призначений на офіцерську посаду і продовжив участь у війні.
За знищення ворожих батарей під хутором Степний біля м. Батайська і 17 танків під станицею Ольгінськая нагороджений орденом Леніна. За бойові дії з піхотою в районі міста Гарячий Ключ і взяття гори Лисої нагороджений орденом Червоної Зірки. Як учаснику війни, йому вручено орден Великої Вітчизняної війни. Крім того, нагороджений медалями «За оборону Кавказу», «За бойові заслуги», «За оборону Києва», «За перемогу над Німеччиною».
 
У 1946 році у званні капітана звільнений в запас. Працював креслярем у проектній конторі та інструктором Кишинівської міськради.
 
На службі в органах прокуратури перебував з 1949 року після закінчення Кишинівської юридичної школи на посадах слідчого Шевченківської дільниці Одеської транспортної прокуратури. З 1960 року був слідчим прокуратури Смілянського району Черкаської області. Працював з великим навантаженням, активно роз’яснював законодавство через засоби масової інформації.
 
За сумлінну роботу неодноразово заохочувався Генеральним прокурором України та прокурором області.
 
4 серпня 1973 року вийшов на пенсію. Помер у 2001 році.

кількість переглядів: 74894