Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування

 

БЕВЗ БОРИС СПИРИДОНОВИН

     Народився 14 травня 1923 року в с. Тарнава Монастирищенського району Черкаської області у сім’ї селянина.
 
     З 1930-го по 1941 рік навчався в середній школі, після закінчення якої вступив на навчання до Київського військового танко-технічного училища, яке закінчив у 1942 році. Приймав участь у Великій Вітчизняній війні, був заступником командира танкової роти Уральського танкового корпусу Брянського та 1-го Українського фронтів. У зв’язку з тяжким пораненням перебував в евакогоспіталі м. Кисловодська. Після лікування обіймав посаду заступника командира 1-го окремого танкового батальйону 2-го Далекосхідного фронту. У липні 1946 року звільнений із Збройних Сил, перебував на лікуванні, як інвалід 2 групи Великої Вітчизняної війни. З 1947-го по 1948 рік - слухач Київської юридичної школи, а з листопада 1948 року по січень 1951 року працював судовим виконавцем народного суду 2-ї дільниці Сквирського району Київської області, потім - на посадах слідчого прокуратури Сквирського району та прокурора Ротмистрівського та Златопільського районів Черкаської області.
 
     У 1960 році закінчив навчання на юридичному факультеті Київського державного університету. З листопада 1959 року по травень 1980 року працював на посаді прокурора Корсунь-Шевченківського району, а потім до 1983 року прокурором Кам’янського району Черкаської області. У вересні 1983 року звільнений з органів прокуратури у зв’язку з виходом на пенсію.
 
     Батьківщина високо оцінила його бойові заслуги, нагородивши 13 нагородами, серед яких ордени Вітчизняної війни 1 та 2 ступенів і два ордени Червоної Зірки, медалі «За бойові заслуги», «За перемогу над Німеччиною», «За перемогу над Японією» та інші.
 
     За зразкове виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, ініціативність неодноразово заохочувався Генеральним прокурором Союзу РСР, прокурором України та прокурором області.
 
     Йому присвоєний класний чин старшого радника юстиції. Помер 21 жовтня 2000 року.

кількість переглядів: 74887