Прокуратурою Черкаської області затверджено та до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням керівника теплопостачального підприємства м. Сміла та його колишнього директора, повідомляють правоохоронці.
 
Слідством установлено, що зазначені службові особи, діяльність яких пов’язана з наданням послуг у сфері теплопостачання в м. Сміла Черкаської області, в порушення вимог чинного законодавства з питань удосконалення схем розрахунків за використану електроенергію та природний газ, а також розподілу коштів, що надходять на поточні рахунки із спеціальним режимом використання для проведення розрахунків з постачальником природного газу, на підставі фіктивних договорів перераховували кошти на розрахункові рахунки свого засновника та рахунки інших підконтрольних юридичних осіб, унаслідок чого позбавили ПАТ «Державний ощадний банк України» можливості перерахувати зазначені кошти за спожитий товариством газ Публічному акціонерному товариству «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України», чим завдали інтересам держави збитки в загальній сумі більш як 22 млн. 600 тис. грн.
 
Нагадаємо, досудове розслідування в указаному кримінальному провадженні розпочато за матеріалами Управління захисту економіки в Черкаській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та здійснювалося слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Черкаській області під процесуальним керівництвом працівників прокуратури Черкаської області. За вчинене кримінальне правопорушення особам загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна. 
Джерело: https://dzvin.media/news/v-sud-peredali-spravu-oskandalenoyi-kompaniyi-smilaenergoinvest/?doing_wp_cron=1533047335.6647849082946777343750