Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.11.2017

ПІДОЗРЮВАНИХ У ВИКРАДЕННІ ТА ВБИВСТВІ ЖУРНАЛІСТА СЕРГІЄНКА І ДАЛІ ТРИМАТИМУТЬ ПІД ВАРТОЮ

 
Учора у Соснівському районному суді міста Черкаси продовжився судовий розгляд по справі вбивства та викрадення корсунського журналіста і активіста Василя Сергієнка.
 
Після допиту вдови загиблого Валентини Сергієнко, прокурори нагадали, що закінчується термін тримання під вартою підозрюваних Мельника, Воронкова, Завражина, Горбенка  та Недибалюка, тому вони просять продовжити перебування їх під вартою.
 
Прокурор Дидич вкотре нагадала про наявні ризики в разі, якщо вищевказаним підозрюваним буде змінена міра запобіжного заходу на більш м’яку.
 
Нагадаємо, Вадим Мельник підозрюється у організації вбивства Василя Сергієнка та  створенні злочинної організації, а Володимир Воронков — у вбивстві, інші — у викраденні.
 
Натомість адвокати по черзі висловили свої зауваження, вважаючи клопотання необгрунтованим. На їх думку, ні впливати на свідків, ні тікати їхні підзахисні не будуть.
 
Відзначимо, адвокат Вадима Мельника просив прислухатися до рішення апеляційного суду від 30 травня, коли Мельнику тримання під вартою замінили на нічний домашній арешт. Проте, нагадаємо, Мельнику прямо у приміщенні апеляційного суду була оголошена нова підозра — у створенні злочинної організації. 
 
Усі підозрювані висловили солідарну позицію зі своїми адвокатами.
 
Зрештою, судді пішли в нарадчу кімнату, проте згодом учасникам судового засідання повідомили, що ухвала буде зачитана на наступний день о 9.30 ранку.
 
Сьогодні, 21 листопада, суддя Чечот зачитала вирок, згідно з яким обвинуваченим продовжили термін тримання під вартою строком на 60 днів, до 19 січня.
 
Наступні судові засідання відбудуться 26 грудня о 14.00, а також 15 і 18 січня о 10.00.
 
Варто зазначити, що на засідання зібралося чимало активістів та представників політичних сил. Вирок вони зустріли оплесками.
 
 
 
 
 

кількість переглядів: 2411