Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.05.2017

П’ЯТЬ РОКІВ НЕВОЛІ ЗА ХАБАРНИЦТВО ОТРИМАВ ЧИНОВНИК З ЧЕРКАЩИНИ

 
Районний суд виніс вирок керівникові сектору містобудування та архітектури Тальнівської райдержадміністрації, що у Черкаській області. За одержання хабара в сумі 15 000 грн. взамін на погодження та видачу містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки йому призначили покарання п’ять років позбавлення волі та конфіскацію майна.  Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.
 
«Ні корупції!», у квітні 2015 року правоохоронці взяли на гарячому, під час отримання хабара,  Миколу Щербатого, який на той час керував сектором містобудування та архітектури Тальнівської РДА. Гроші він просив, як бачимо з матеріалів судової справи, за розміщення критого ринку, торгових павільйонів, кіосків, навісів та автостоянки в адмінмежах Здобутківської сільської ради на земельній ділянці 0,9200 га біля споживчого товариства «Тальнівський ринок» по вул. Гагаріна, 56, в м. Тальне Черкаської області.
 
 
 
У квітні того ж таки 2015 року чиновник устиг написати заяву зі згодою на проведення перевірки, передбаченої Законом «Про очищення влади». Якщо вірити декларації пана Щербатого за 2015 рік, то чиновник має лише два житлових будинки з невеликою площею у 41 та 14 м2, а також 0,15 га землі.
 
 
23.10.2015 Тальнівський районний суд Черкаської області визнав чиновника винним у злочині, передбаченому ч. 3 ст. 368 КК України і призначив йому покарання - п’ять років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій в органах державної влади та місцевого самоврядування строком на 3 роки з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією 5000 грн. Цей вирок прокуратура області оскаржила в Апеляційному суді.
 
 
"Прокурор просить вирок суду скасувати через невідповідність призначеного судом покарання тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого, постановити новий вирок, яким засудити ОСОБА_9 ( Миколу Щербатого - Ред.) за ч.3 ст. 368 КК України до позбавлення волі строком на 6 років ...з конфіскацією майна та із спеціальною конфіскацією 5000 грн., з позбавленням на підставі ст.54 КК України 12 рангу державного службовця", - йдеться у судових матеріалах. Оскаржував вирок і сам чиновник.
 
Апеляційний суд призначив новий розгляд кримінального провадження знову в Тальнівському районному суді Черкаської області. Останній визнав чиновника винним. Наразі вирок суду не вступив у законну силу.
 

кількість переглядів: 1736