Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.05.2017

ЧЕРКАСЬКИЙ ПОСАДОВЕЦЬ ПУСТИВ "НАЛІВО" МІЛЬЙОН ГРИВЕНЬ БЮДЖЕТНИХ КОШТІВ

 
Хитрий чиновник увійшов у змову з підприємцем, так склав фіктивні акти приймання виконаних робіт, про ремонт металевої огорожі вздовж доріг на території міста Черкаси.
 
 
Посадовцю Черкаської міської ради повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем під час ремонту вулично-дорожньої мережі в м. Черкаси. Про це онлайн-газеті Новини Черкас повідомили у прес-службі  прокуратури області.
 
Черкаською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом незаконного завищення вартості виконаних робіт з ремонту металевого огородження на території м. Черкаси, внаслідок чого привласнено більш як 1 млн. грн. бюджетних коштів.
 
Нагадаємо, у квітні 2017 року повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України, фізичній особі- підприємцю, який склав та посвідчив власним підписом акти приймання виконаних робіт з виготовлення й встановлення технічних засобів організації дорожнього руху – металевої огорожі на території міста, що містили неправдиві відомості щодо їх дійсної вартості. У подальшому на підставі завідомо підроблених актів на рахунок підприємця з бюджету перераховувалися кошти, в результаті чого було привласнено більш як 1 млн. грн. бюджетних коштів та державі завдано збитки в особливо великих розмірах.
 
У ході подальшого досудового розслідування зібрано достатньо доказів причетності до вчинення злочину начальника одного з управлінь Черкаської міської ради, який, будучи службовою особою, за попередньою змовою з указаним вище підприємцем, з метою одержання неправомірної вигоди для останнього, достовірно знаючи про порушення ним істотних умов договору (заміна предметів закупівлі) та значне завищення вартості будівельних робіт, власними підписами в зазначених актах засвідчував факт відповідності обсягів та вартості виконаних робіт, чим надавав підприємцю можливість використовувати завідомо підроблені офіційні документи для отримання бюджетних коштів на вказану вище суму.
 
У суботу, 13 травня 2017 року, посадовій особі органу місцевого самоврядування повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.
 
Прокуратура наполягала на обранні стосовно посадовця запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, але ухвалою Соснівського районного суду м. Черкаси від 13.05.2017 підозрюваному обрано запобіжний захід - домашній арешт, який оскаржуватиметься прокуратурою до апеляційного суду Черкаської області.
 
На цей час досудове розслідування в кримінальному провадженні триває, його хід перебуває на контролі Черкаської місцевої прокуратури.
 
Довідково: за вчинене кримінальне правопорушення посадовцю загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
 
 
 
 
 
 
Інші джерела:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

кількість переглядів: 1582