Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.04.2017

ДОЛАРОВОМУ МІЛЬЙОНЕРУ ІЗ ЧЕРКАЩИНИ ВРУЧИЛИ ПІДОЗРУ ВІД ПРОКУРАТУРИ

 
Доларовому мільйонеру із Черкащини вручили підозру від прокуратури
 
 

РЕЙДЕРУ КОРОТКОВУ ВРУЧЕНО ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ПІДОЗРУ

 
Колишньому гендиректору ТОВ КХП "Тальне"  борошномельному олігарху, екс-регіоналу, а нині депутату Черкаської обласної ради Олександру Короткову вручено повідомлення про підозру, повідомляє "Багнет".
 
25.04.17 прокуратурою Черкаської області, а саме прокурором області Овчаренко С. колишньому екс-реогіналу, а на даний момент депутату обласної ради від Радикальної партії і директору ТОВ КХП "Тальне" з іноземними інвестиціями Короткову О.Г. вручено підозра по ч. 5 ст. 191 КК України за фактом заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах, який своїми незаконними діями сприяв незаконній приватизації держпідприємства Тальнівський КХП. Також працівниками прокуратури області тимчасово даній особі вручили клопотання про запобіжний захід про взяття його під варту або ж заставу 54 млн грн.
 
 
Помимо цього з метою забезпечення позову в кримінальному провадженні працівниками прокуратури накладено арешт на весь цілісний майновий комплекс зазначеного підприємства.
 
 
На даний момент проводяться ряд слідчих і процесуальних дій з метою встановлення всіх учасників організованої групи (бухгалтери, юристи, судді, нотаріуси).
 
 
Нагадаємо, Тальнівський комбінат хлібопродуктів – найбільше в Україні підприємство, що займається переробкою борошна, експортує за кордон 22% від виробленого борошна в Україні – було незаконно передане Олександру Короткову та його приватним структурам.
 
 
Коротков рейдерським захопленням відбирав землі у фермерів. У цьому йому допомагали екс-губернатор Черкащини Тулуб, який зараз перебуває у розшуку та переховується в Москві, і колишній працівник СБУ Котляр. Останній займався "кришуванням" Короткова під час "передачі" йому державного підприємства.
 
 
Постановою Господарського суду Черкаської області від 25.12.2013 року у справі №04/05/10-01-14-05-08/4129 ДП ДАК "Хліб України" "Тальнівський КХП" визнано банкрутом.
 
 
Під час процедури банкрутства, ліквідатором реалізоване майно, яке належить державі, в особі ДАК "Хліб України", юридичним особам, що підконтрольні колишньому директору Тальнівське КХП Олександру Короткову. 
 
 
Протягом 2014 року пан Коротков заробив 130 млн грн. Усі ці  кошти витрачались на те, щоб впливати на рішення суддів, домовлятися з прокурорами, давати хабарі держслужбовцям, аби перешкодити поверненню підприємства у державну власність.
 
 
"Я особисто докладатиму максимум зусиль для того, щоб судові та правоохоронні органи довели справу до логічного завершення та визначили правильний запобіжний захід, громадянина Короткова було притягнуто до передбаченої законом відповідальності, а державі повернуто нанесені рейдером Коротковим збитки. (депутат його викупив за 17 мільйонів гривень, тоді як, за експертними оцінками, вартість компанії становить близько 200 мільйонів гривень)", - зазначив народний депутат України Максим Поляков.
 
 
 
 

 

Доларовому мільйонеру із Черкащини вручили підозру від прокуратури

Депутату Черкаської обласної ради від "Радикальної партії Олега Ляшка" вручено підозру щодо привласнення майна державного підприємства на суму майже 55 млн грн.
 
Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар Генерального прокурора України Лариса Сарган.
 
За її словами, слідством встановлено, що депутат облради протягом 2008-2013 років, будучи директором-керуючим санацією ДВЗП "Тальне" ДАК "Хліб України", без погодження власника майна - Кабінету Міністрів України, і без проведення незалежної оцінки, за заниженою вартістю реалізував активи державного підприємства комерційним структурам, засновником яких був він або його родичі.
 
"Таким чином незаконно заволодів цілісним майновим комплексом державного підприємства вартістю майже 55 млн грн. Підозру вручено за ч. 5 ст. 191 КК України",- уточнила Л.Сарган.
 
За інформацією нардепа Максима Полякова, мова йде про депутата Олександра Короткова.  Останній, згідно поданої електронної декларації, за 2016 рік заробив у ТОВ “Комбінат Хлібопродуктів “Талне” з іноземними інвестиціями” 59 577 грн. Тоді як роялті склало 60 000 грн.
 
Серед грошових активів у родини є готівка та кошти на банківських рахунках.
 
У банках депутат Коротков зберігає 1 657 990 грн, а дружина Наталія - 197 493 грн.
 
Тоді як готівкою пан Олександр має 1 125 990 доларів США та 1 460 000 грн. Солідну суму "на руках" зберігає і його дружина - 1 124 000 доларів США та 1 469 570 грн. Зарплата його дружини була більшою - 175 780 грн. Трохи меншими виявилися її дивіденти - 127 344 грн.
 
 
 
 
КОРОТКОВУ ВРУЧЕНО ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ПІДОЗРУ
 
polyakov
 
Колишньому гендиректору ТОВ КХП «Тальне»  борошномельному олігарху, екс-регіоналу, а нині депутату Черкаської обласної ради Олександру Короткову вручено повідомлення про підозру.
 
Нагадаю, Тальнівський комбінат хлібопродуктів – найбільше в Україні підприємство, що займається переробкою борошна, експортує за кордон 22% від виробленого борошна в Україні – було незаконно передане Олександру Короткову та його приватним структурам.
 
Коротков рейдерським захопленням відбирав землі у фермерів. У цьому йому допомагали екс-губернатор Черкащини Тулуб, який зараз перебуває у розшуку та переховується в Москві, і колишній працівник СБУ Котляр. Останній займався «кришуванням» Короткова під час «передачі» йому державного підприємства.
 
Постановою Господарського суду Черкаської області від 25.12.2013 року у справі №04/05/10-01-14-05-08/4129 ДП ДАК «Хліб України» «Тальнівський КХП» визнано банкрутом.
 
Під час процедури банкрутства, ліквідатором реалізоване майно, яке належить державі, в особі ДАК «Хліб України», юридичним особам, що підконтрольні колишньому директору Тальнівське КХП Олександру Короткову.
 
Протягом 2014 року пан Коротков заробив 130 млн. грн. Усі ці  кошти витрачались на те, щоб впливати на рішення суддів, домовлятися з прокурорами, давати хабарі держслужбовцям, аби перешкодити поверненню підприємства у державну власність.
 
Я особисто докладатиму максимум зусиль для того, щоб судові та правоохоронні органи довели справу до логічного завершення та визначили правильний запобіжний захід, громадянина Короткова було притягнуто до передбаченої законом відповідальності, а державі повернуто нанесені рейдером Коротковим збитки. (Депутат його викупив за 17 мільйонів гривень, тоді як, за експертними оцінками, вартість компанії становить близько 200 мільйонів гривень).
 
 
 
 
Тальнівському борошномельному олігарху світить до дванадцяти років тюрми
 
 
25 квітня після обіду на сайті прокуратури Черкаської області з’явилася інформація про те, що колишньому директору Тальнівського державного підприємства повідомлено про підозру.
 
Прізвища «махінатора» не називають.
 
Натомість, прес-секретар Генерального прокурора Юрія Луценка Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook недвозначно натякає про кого йде мова (цитуємо):
 
«"радикальному" депутату облради на Черкащині повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України.
Слідством встановлено, що останній протягом 2008-2013 років, будучи директором-керуючим санацією ДВЗП "Тальне" ДАК "Хліб України", без погодження власника майна - Кабінету Міністрів України, без проведення незалежної оцінки, за заниженою вартістю реалізував активи державного підприємства комерційним структурам, засновником яких являвся він сам або його родичі.
 
Таким чином незаконно заволодів цілісним майновим комплексом державного підприємства вартістю майже 55 млн. грн.
На даний час до суду внесено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу тримання під вартою».
 
До слова, за вчинене кримінальне правопорушення борошномельному олігарху загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.
 
Звичайно, якщо до оголошення вироку він не дремене у Донецьк, чи Ореанду.
 
Там у нього чимало апартаментів залишилося.
 
 
 
 
 
Інші джерела:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

кількість переглядів: 3088