Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2016

ЧОЛОВІКУ, ЯКИЙ ЗАРІЗАВ УМАНСЬКУ СТУДЕНТКУ, ДАЛИ ДОВІЧНЕ

 
 
10 листопада в залі Апеляційного суду Черкаської області пролунав вирок убивці 19-річної уманчанки: довічне ув’язнення. До цього Уманський міськрайонний суд 4 липня присудив чоловікові 14 років позбавлення волі. Батьки апелювали рішення суду і наполягали на вищій мірі покарання.
 
Нагадаємо: 4 січня в Умані в квартирі 19-річної студентки педуніверситету сталася кривава трагедія: майстер тату, з яким дівчина спілкувалася в соцмережі, приїхав зробити їй таке омріяне нею тату. Тату зробив, а потому наніс 16 ударів кухонним ножем у живіт та груди. Дівчина хапалася за життя, і для певності кат перерізав їй горло. Він пробув із уже мертвою дівчиною в квартирі до сьомої ранку, зібрав золото, техніку і подався з квартири. За два дні вбивцю затримали. Частину речей він устиг здати до ломбардів Одеси. Допомагала йому в цьому його дівчина, яка вже знала про вбивство й допомагала відмивати від крові речі та крадене золото.
 
Апеляційний суд Черкаської області переглянув вирок Уманського міськрайонного суду, яким 21-річного уродженця Одеської області визнано винним та засуджено за п. 6 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187 КК України (умисне вбивство з корисливих мотивів, розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) до 14 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
Вирок суду першої інстанції оскаржено в апеляційному порядку прокурором, потерпілими та їх представником через невідповідність призначеного покарання ступеню тяжкості скоєних злочинів та особі обвинуваченого внаслідок м’якості.
 
Завдяки принциповій позиції прокуратури за результатами апеляційного розгляду вирок суду першої інстанції скасовано та ухвалено новий, яким чоловіка визнано винним та засуджено до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.
 
За словами прес-секретаря  прокуратури Черкаської області Світлани Андрійченко, за останні роки, починаючи з 2013 року, це є перший випадок, коли прокурор ініціював застосування довічного позбавлення волі та суд апеляційної інстанції таку пропозицію прийняв.
 
Ні розкаювання вбивці, ні ставання перед батьками на коліна в залі Апеляційного суду не вплинули на вирок: убивця тепер сидітиме довічно. Усі його байки про втрату пам’яті не спрацювали: він холоднокровно позбавив життя дівчину, у якої були великі плани на майбутнє.
 
І як тут не згадати статус в соцмережі, який убита написала за кілька годин до смерті: «Живые знали, что они умрут. Но мертвые, что умерли – не знали…». Можливо, Анна щось і передчувала, однак убивця тепер із пожиттєвим точно в статусі «заживо мертвий».
 
Джерело:
 

кількість переглядів: 1817