Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.10.2016

НА ЧЕРКАЩИНІ ЗЕМЛЕКОРИСТУВАЧ-ХАЛЯВНИК ЗАВДАВ 13 МЛН. ГРН. ЗБИТКІВ ДЕРЖАВІ

cukor-kub
 
Прокуратура Черкаської області скерувала до суду позовну заяву за фактом безоплатного використання юридичною особою земельної ділянки під придбаним комплексом нерухомості колишнього Смілянського цукрового комбінату. Внаслідок незаконних дій користувача землі, за розрахунком Смілянської міської ради, що на Черкащині, до бюджету не надійшло майже 13 млн. грн. Про це повідомили у прокуратурі Черкаської області.
 
 
“Установлено, що господарське товариство у 2009 році набуло право власності на комплекс нерухомого майна у місті  Сміла та одночасно почало користуватися земельними ділянками площею близько 30 га, на яких він розташований. Незважаючи на прийняті Смілянською міською радою рішення та звернення до землекористувача щодо оформлення орендних відносин, товариство продовжило користуватись землею комунальної власності без оформлення правовстановлюючих документів та не сплачуючи жодної копійки до бюджету. Завдяки втручанню органів прокуратури, міською радою були обраховані збитки, які склали майже 13 млн. грн., що стало підставою звернення Смілянської місцевої прокуратури до суду з позовною заявою про їх стягнення”, – повідомляє Світлана Андрійченко, прес-секретар прокуратури Черкаської області.
 
Як писав “Ні корупції!”, протягом восьми місяців 2016 року в Черкаській області до суду було пред’явлено 62 позови щодо проблемних земельних ділянок на суму більш як 20,8 млн. грн. Суди задовольнили 67 позовів на суму майже 17 млн. грн. Вже виконано судових рішень з питань земельних відносин на суму понад 6 млн. грн. Повернуто та попереджено незаконне надання близько 600 га земель.
 
Нещодавно, 14.09.2016 року, Верховний Суд України виніс остаточне рішення у справі за позовом Смілянського міжрайонного прокурора про стягнення з фізичної особи на користь Балаклеївської сільської ради Смілянського району понад 500 тис. грн. шкоди у зв’язку з використанням землі без належних для цього документів.
 
 
Основне джерело:
 
 
Інші жерела:
 
 
 

кількість переглядів: 1827