Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.09.2016

П’ЯТЕРО ЧЕРКАСЬКИХ ПОСАДОВЦІВ ДЕРИБАНИЛИ ЗЕМЛЮ

Долина Троянд у Черкасах
Парк «Долина троянд» у Черкасах
 
Прокуратура Черкаської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконної передачі у приватну власність земель прибережної захисної смуги р. Дніпро. Досудове розслідування у провадженні здійснює слідче управління Головного управління Національної поліції в Черкаській області за матеріалами управління СБУ в Черкаській області. Про це повідомила прес-служба прокуратури Черкаської області.
 
Слідством установлено, що у 2014 році розпорядженням Черкаської районної державної адміністрації десятьом громадянам незаконно передано у власність для дачного будівництва земельні ділянки загальною площею 0,6 га, які знаходяться в межах прибережної захисної смуги Кременчуцького водосховища, неподалік «Долини Троянд» у Черкасах (центральна частина міста). Унаслідок чого державі спричинено збитки у розмірі близько 3 мільйонів гривень.
 
“Наразі прокуратурою області колишньому заступнику голови Черкаської районної державної адміністрації, двом посадовим особам відділу регіонального розвитку, містобудування та архітектури Черкаської районної державної адміністрації,  а також двом посадовцям управління Держземагентства у Черкаському районі Черкаської області повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України”, – коментує Світлана Андрійченко, прес-секретар прокуратури Черкаської області.
 
Земельні ділянки повернуто у державну власність.
 
На цей час досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу та відсторонення останніх від посад.
 
Санкція ч. 2 ст. 364 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та зі спеціальною конфіскацією.
 
Як писав “Ні корупції!“, на Черкащині судитимуть колишнього начальника Канівського районного відділу земельних ресурсів Володимира Миненка, який “подарував” приватним особам 67 га лісу.
 
Йому інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.
 
Як стало відомо з матеріалів справи, у лютому 2005 року чиновник, зловживаючи наданою йому владою та порушуючи вимоги земельного законодавства, провів незаконну передачу 46 фізичним особам земельних ділянок в адміністративних межах Бобрицької сільської ради Канівського району.
 
Загалом, за офіційною інформацією, протягом 2016 року в Черкаській області до суду пред’явлено 62 позови щодо проблемних земельних ділянок на суму більш як 20,8 млн. грн. Суди задовольнили 67 позовів на суму майже 17 млн. грн. Вже виконано судових рішень з питань земельних відносин на суму понад 6 млн. грн. Реально повернуто та попереджено незаконне надання близько 600 га земель.
 
 
 
Інші джерела:
 
 
 
 

кількість переглядів: 1696