Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.07.2016

ЧИНОВНИК З ОБЛУПРАВЛІННЯ ЮСТИЦІЇ НАРАХУВАВ ПРЕМІЮ СВОЇЙ МАТЕРІ

 
Керівник відділу Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Черкаській області, використовуючи свої повноваження та пов’язані з цим можливості, прийняв рішення про надання премії своїй матері, при цьому приховавши від керівництва факт перебування в підпорядкуванні близької особи. Про це інформує прес-служба прокуратури Черкаської області.
Дії начальника відділу управління юстиції кваліфіковано за ч. 2 ст. 172-7 (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів) КУпАП.
«Рішенням апеляційної інстанції 06.07.2016 постанова Соснівського районного суду міста Черкаси набрала законної сили. Державного службовця притягнуто до адміністративної відповідальності з накладенням штрафу розміром у 3 400 гривень», – зазначає у коментарі«Ні корупції!» Світлана Андрійченко, прес-секретар прокуратури Черкаської області.
Штрафи, очевидно, не завада, коли йдеться про власну вигоду. Так, другого липня «Ні корупції!» писав про керівника одного з структурних підрозділів органу місцевого самоврядування на Смілянщині. Він уклав договір про закупівлю товарів, робіт та послуг за державні кошти з малим підприємством, керівником та засновником якого є його син. Після чого на рахунок підприємства на підставі відповідних бухгалтерських документів відділ перераховував державні гроші за виконання укладених договірних відносин – придбання канцтоварів. Вину посадовця довели, його оштрафували на 3 400 грн. «Ні крупції!» також повідомляв ще про два випадки, коли черкаських посадовців штрафували за корупцію через конфлікт інтересів.
 
Джерело:
 

кількість переглядів: 1884