Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.05.2016

ЗА ХАБАР У ЧОТИРИ ТИСЯЧІ ГРИВЕНЬ ЗАТРИМАЛИ ПОЛІЦЕЙСЬКОГО (ВІДЕО)

 
Слідчі прокуратури Черкаської області спільно з працівниками управління внутрішньої безпеки в Черкаській області Департаменту внутрішньої безпеки України та управління СБУ в Черкаській області затримали працівника Уманського відділу поліції під час отримання хабара. Про це повідомила прес-служба прокуратури Черкаської області.
Інспектор відділу поліції вимагав та отримав від громадянки 4 000 гривень за вирішення питання про повернення автомобіля, вилученого в ході розслідування кримінального провадження.
«За вказаним фактом слідчий відділ прокуратури області розслідує кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України», – розповідає Світлана Андрійченко, прес-секретар прокурора Черкаської області.
Тривають першочергові слідчі та процесуальні дії.
 
Нагадаємо, санкція вказаної статі кримінального кодексу передбачає позбавлення волі від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років.
Як повідомляє прокуратура Черкаської області, цього року до суду направлено 4 акти щодо корупціонерів-чиновників, у тому числі відносно 3 осіб, які підбурювали до дачі неправомірної вигоди у розмірах понад 15 тис. доларів та понад 1 млн. грн. керівництву обласного управління Держгеокадастру за вирішення земельних питань.
Судами постановлено 25 обвинувальних вироків щодо 30 осіб, з яких 7 осіб засуджено до позбавлення волі, 2 особи до арешту, 9 – до штрафу. Упродовж 2 місяців 2016 року до реальної міри покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки притягнуто керівника одного із структурних підрозділів управління Держземагентства в Черкаській області, який вимагав та одержав неправомірну вигоду у розмірі 13 тис. доларів за сприяння у виділенні земельних ділянок.
 
Get the Flash Player to see this player.
 
 
 
Основні джерела: 
 
Інші джерела:
 
 

кількість переглядів: 2530