Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.04.2016

У ЧЕРКАСЬКОМУ ІНСТИТУТІ ВИКРИЛИ ХАБАРНИКІВ (ВІДЕО)

Службову особу сектору сприяння працевлаштуванню випускників та кадрового забезпечення Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля затримали за хабарництво. Про це інформує прес-служба прокуратури Черкаської області.
 
Прокуратурою області у взаємодії зі співробітниками Управління Служби безпеки України в Черкаській області викрито протиправну діяльність посадових осіб Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля, які систематично вимагали та одержували неправомірну вигоду від курсантів і слухачів вказаного закладу за здачу екзаменаційних сесій.
Посадовця затримали під час одержання неправомірної вигоди в розмірі 25 тис. грн. та 1 тис. 100 доларів США.
Попередньо дії останнього кваліфіковано за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.
Наразі тривають слідчі дії, встановлюється причетність інших посадових осіб інституту до вчинення злочину.
 
30.03.2016 у ході проведення спецоперації по викриттю протиправної діяльності посадових осіб Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля, які систематично вимагали та одержували неправомірну вигоду від курсантів і слухачів вказаного закладу за здачу екзаменаційних сесій, було проведено низку обшуків за адресами мешкання вказаних осіб.
Під час обшуку в автомобілі та квартирі одного з посадовців виявлено та вилучено грошові кошти в різних валютах, які в гривневому еквіваленті, складають близько 3,5 млн. гривень, походження яких зазначена особа пояснити не змогла.
Наразі вирішується питання щодо оголошення підозр викладачам за статтею "одержання хабара в особливо великих розмірах". 
 
 
Джерела:
 
 

кількість переглядів: 2613