Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.03.2016

“КОРУПЦІЯ ПОЧИНАЄТЬСЯ ІЗ ШКОЛИ”, – ОВЧАРЕНКО

Головний прокурор області Сергій Овчаренко прозвітував про стан боротьби з корупцією в області за 3 місяці 2016 року.
 
 – Корупцію можна подолати лише шляхом активної участі громадськості у цьому процесі: громадяни повинні самі переосмислити це все. Корупція починається із школи, коли дають цукерки педагогу, щоб він по-іншому дивився на дитину. У лікарні, коли дають шоколадку медсестрі. Якщо люди не будуть давати хабарі, то чиновники їх не будуть брати, – резюмує прокурор.
 
Сергій Овчаренко запевнив присутніх, що прокуратура області буде завжди “адекватно реагувати на заяви громадян щодо фактів вимагання в них хабарів”.
 
– За два місяці поточного року 47 кримінальних прозваджень по злочинах з ознаками корупції зареєстровано всіми правоохоронними органами області. У них зараз здійснюється досудове розслідування. 6 кримінальних справ спрямовано до суду. До реальної міри покарання у вигляді відбування покарання у місцях позбавлення волі – 1 особа, – озвучує статистику прокурор.
 
Насамкінець Сергій Овчаренко додав, що в минулому році прокуратура була позбавлена функції загального нагляду, тому нині впливає на ситуацію в тому числі із боротьбою з корупцією шляхом координаційної діяльності.
 
Джерела:

 

кількість переглядів: 2540