Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.04.2015

ВЕСНЯНИЙ ЗОРЕПАД ХАБАРНИКІВ ТА КОРУПЦІОНЕРІВ

Прокуратура Черкаської області ледь не щодня повідомляє про гучні затримання на Черкащині корупціонерів та хабарників. Досвідчені журналісти стверджують: такої активності у боротьбі з цим злом ще ніколи не бачили.
 
23 березня - Адвоката затримано за підбурювання до дачі хабара
Посадовця затримано на місці вчинення злочину під час отримання грошових коштів у сумі 6 200 грн, які він обіцяв передати судді одного із районних судів міста Черкаси за ухвалення виправдувального вироку стосовно громадянки, інтереси якої представляв.
 
25 березня – Чоловіка засуджено за 400 грн працівнику ДПС
Водія зупинили працівники ДПС для перевірки документів. Інспектор запропонував пройти перевірку в наркологічному диспансері, на що той погодився. У водія діагностували стан наркотичного сп’яніння. У подальшому він же з метою уникнення адмінвідповідальності умисно поклав неправомірну вигоду у сумі 400 грн. у службовий автомобіль працівника міліції за нескладання адмінпротоколу. Вироком Придніпровського районного суду міста Черкаси чоловіка засуджено до двох років позбавлення волі, звільнивши від відбуття покарання з іспитовим строком в один рік.
 
26 березня - Директор підприємства підбурював жінку до дачі хабара, щоб її чоловіка не мобілізували
Посадовець протягом березня поточного року умисно, з корисливих мотивів, схиляв громадянку до пропозиції дачі неправомірної вигоди у розмірі 1500 США працівникам військового комісаріату за виключення її чоловіка зі списків осіб, які підлягають мобілізації до лав Збройних Сил України.
 
30 березня – В. о. Уманського міського голови визнано винним у вчиненні корупційного правопорушення
Посадовець у травні минулого року всупереч Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» не повідомив сесію міської ради про наявність конфлікту між його особистими майновими інтересами і депутатськими повноваженнями та проголосував за прийняття рішення про надання йому дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для розміщення групи тимчасових споруд в торгівельній зоні.
 
2 квітня - Працівника Черкаського інституту пожежної безпеки затримано за 10 тис. грн.
Слідством встановлено, що вказана службова особа, діючи умисно, з корисливих мотивів отримала неправомірну вигоду в розмірі 10 тис грн від батька одного із підлеглих йому курсантів за нестворення перешкод під час проходження учбового процесу, а також за безперешкодну здачу ним заліків та іспитів.
 
6 квітня – Посадовець-хабарник хотів отримати 3 тис доларів США
Встановлено, що заступник керівника одного із районних відділів Держземагентства в Черкаській області вимагав від приватного підприємця неправомірну вигоду в розмірі 3 тис доларів США за швидке та безперешкодне погодження технічної документації із землеустрою щодо відведення в оренду земельної ділянки сільськогосподарського призначення. 3 квітня під час отримання вказаних грошових коштів посадовця було затримано в порядку ст. 208 КПК України.
 
8 квітня - На «гарячому» викрито депутата Смілянської міської ради
Працівниками прокуратури області спільно зі службою безпеки викрито на «гарячому» незаконну діяльність депутата Смілянської міської ради, який за сумісництвом обіймає посаду директора комунального підприємства міської ради області. Встановлено, що вказаний службовець вимагав та отримав від громадянина неправомірну вигоду у сумі 10 тис грн за сприяння в оформленні права власності на службове житло.
 
9 квітня - Землевпорядника сільської ради за корупцію притягнуто до адміністративної відповідальності
Постановою Монастирищенського районного суду землевпорядника Тарнавської сільської ради притягнуто до адміністративної відповідальності за вчинення корупційного правопорушення. Посадовець у жовтні минулого року всупереч п. 1 ч. 1 ст. 7 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» без звільнення від виконання своїх службових обов’язків виконувала повноваження члена дільничної виборчої комісії.
 


    Джерело: газета «Черкаський край» №29 від 15.04.2015

кількість переглядів: 2239