Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.08.2014

Прокурор області Віктор Миколенко: «Більшої відкритості в роботі прокуратури області не було»

Прокурор області Віктор Миколенко:
«Більшої відкритості в роботі прокуратури області не було»
 
      Близько двох десятків громадян прийшли 20 серпня на особистий прийом до прокурора області Віктора Миколенка у Корсуні-Шевченківському. Переважно не з особистими питаннями. Депутати міської ради Павло Калініченко, Сергій Ляш, голова спілки підприємців району Володимир Веретільник цікавились ходом розслідування справи про привласнення коштів під час реконструкції міського скверу Шевченка. Обласний прокурор повідомив, що призначена будівельно-технічна експертиза, яка дасть відповідь на питання.
 
      Володимир Веретільник передав тривогу місцевих підприємців з приводу «тіньового» бізнесу заїжджих у місто людей з інших держав. Віктор Миколенко повідомив, що цю проблему вже вивчає спеціальна група, і доручив прокурору району Юрію Новікову створити аналогічну групу в районі й вивчити питання.
 
     Жительку міста Марію Темну турбує доля будинку по вул.Леніна, 21: виділені на реконструкцію застарілого житла кошти «поділися», а людям у частині квартир не життя, а страждання. Жінка отримала відповідь, що звернутися необхідно в головне слідче управління обласної міліції, яке веде розслідування.
 
      Коментуючи результати особистого прийому громадян, Віктор Миколенко зауважив, що його насторожила значна кількість скарг на роботу райвідділу міліції: на упередженість при розгляді заяв громадян або на неправомірні дії працівників міліції. «Я дав доручення начальнику обласного управління внутрішніх справ виїхати на місце і розібратися. Обласне керівництво міліції розуміє, що в Корсунь-Шевченківському районі необхідні зміни в діяльності райвідділу, в тому числі й кадрові. Я б порадив працівникам міліції більше зустрічатися з людьми, більше гласності в роботі».
 
      - Сподобалось, що люди, які приходили на прийом, налаштовані на позитив, пропонували свою допомогу, наприклад, у боротьбі із забруднювачами річки Рось. Вони висловлювали повну довіру до прокуратури, а це зобов’язує. Більшої відкритості у роботі прокуратури області не було. У нас не все ще виходить, але прагнемо допомогти кожній конкретній людині, - запевнив Віктор Миколенко.
 
 
Людмила МОРЕНКО
 
 
 
Джерело: газета "Черкаський край" №68 від 29 серпня 2014 року
 

кількість переглядів: 7085