Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.05.2024

Засуджено жителя м. Чигирина за перешкоджання мобілізаційним заходам

За публічного обвинувачення прокурорів Черкаської обласної прокуратури засуджено жителя м. Чигирина до 5 років позбавлення волі з іспитовим строком за вчинення злочину проти основ національної безпеки, передбаченого (ч. 1 ст. 114-1 КК України).

Прокурором у суді доведено, що 37-річний обвинувачений з жовтня 2023 року адміністрував групу в одному з інтернет-додатків, робота якої була спрямована на ухилення громадянами України від мобілізації в умовах воєнного стану.

У цій спільноті, з метою ухилення особами призовного віку від отримання мобілізаційних повісток, чоловіком забезпечувалась постійне функціонування спільноти та аналіз інформації щодо місць роздачі повісток працівниками ТЦК та СП в Черкаському районі Черкаської області.

Обвинувачений, знаючи про важливість діяльності працівників ТЦК у період воєнного стану, особисто писав текстові повідомлення у чаті групи з інформацією щодо часу, дати та місць вручення повісток, а також блокував користувачів, які у своїх повідомленнях писали недостовірні дані щодо місць виконання своїх службових обов’язків співробітниками Черкаського обласного ТЦК та СП.

За результатами слідчих (розшукових) дій у січні 2024 року заблоковано діяльність вказаної інтернет-спільноти.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі Управління СБУ в Черкаській області.

Довідково: санкцією ч. 1 ст. 114-1 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 85