Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.04.2024

Викиди забруднюючих речовин на Черкащині: прокуратура вимагає стягнути з підприємств понад 4 млн грн шкоди

За матеріалами органів державного нагляду на Черкащині виявлені грубі порушення норм законодавства про охорону атмосферного повітря. Це стало підставою для прокурорського реагування.

Наразі до господарського суду прокурори Спеціалізованої екологічної прокуратури Черкаської обласної прокуратури скерували 2 позови про стягнення з підприємств, у тому числі теплопостачальника м. Черкаси, на користь держави шкоди в сумі понад 4 млн грн.

Шкідливі викиди в атмосферне повітря, зокрема оксиду азоту, є порушенням норм Закону України «Про охорону атмосферного повітря».

За вказаним фактом вже зареєстроване кримінальне провадження за ст.241 КК України.

Довідково: санкція статті 241 КК України передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на той самий строк або без такого. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 109