Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2024

Домашнє насильство: двом кривдникам повідомлено про підозру

Ніхто не повинен жити в щоденному страху від психологічного, фізичного, економічного чи сексуального насилля. Це не лише побої, це і образи, погрози та приниження, це умисне позбавлення житла, засобів до існування, документів, це заборона чи примушування до праці, зрештою, це домагання і зґвалтування, які часто прикривають виконанням «подружніх обов’язків».

Запобігання та протидія домашньому насильству є пріоритетним напрямом роботи органів прокуратури. Впроваджено спеціалізацію прокурорів у кримінальних провадженнях про кримінальні правопорушення, пов’язані з домашнім насильством, розпочато більш тісну взаємодію з неурядовими громадськими організаціями, які опікуються питаннями протидії ґендерно зумовленому і домашньому насильству з метою надання комплексної допомоги потерпілим від домашнього насильства.

Жоден кривдник не уникне відповідальності, за кожним фактом буде проведено повне, всебічне та об’єктивне досудове розслідування.

Лише протягом минулого тижня в м. Черкаси двом кривдникам повідомлено про підозру за нанесення тяжких тілесних ушкоджень своїм рідним (ч. 1 ст. 121 КК України).

За даними слідства, 44-річний чоловік, перебуваючи у власному помешканні в м. Черкаси, під час сварки з дружиною наніс їй декілька ударів руками та ногами в обличчя і тулуб.

Унаслідок незаконних дій кривдника 43-річна жінка отримала тяжкі тілесні ушкодження та була госпіталізована.

Наразі зловмисника затримано та обрано запобіжний захід у вигляді тривання під вартою.

Також повідомлено про підозру 26-річному жителя міста Черкаси, який наніс тяжкі тілесні ушкодження батьку своєї співмешканки.

За даними слідства, чоловік, перебуваючи поблизу домоволодіння, в якому проживає разом зі своєю співмешканкою та її батьком, на ґрунті особистих неприязних стосунків наніс 60-річному потерпілому удари кулаками по голові та тулубу.

Унаслідок незаконних дій кривдника потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження та був доставлений в лікарню.

Наразі підозрюваного затримано. Сторона обвинувачення звернулася до суду з клопотанням про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування в кримінальних провадженнях здійснюють слідчі Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 121 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 70