Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2024

Ухилянта взято під варту з зали суду

За публічного обвинувачення прокурорів Корсунь-Шевченківського відділу Смілянської окружної прокуратури суд визнав винним місцевого жителя, який ухилився від призову на військову службу під час мобілізації (ст. 336 Кримінального кодексу України).

Його засуджено до 3 років позбавлення волі.

Прокурор у суді довів, що 43-річний чоловік за результатами проходження військово-лікарської комісії виявився придатним для проходження військової служби. Відстрочки від призову на військову службу за мобілізацією не отримував та у встановленому законом порядку був повідомлений про необхідність прибути у військовий комісаріат для подальшого відрядження до військової частини для проходження служби.

Незважаючи на це, до відповідного відділу Черкаського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки він так і не з’явився.

Таким чином засуджений ухилився від призову на військову службу під час мобілізації.

Його взято під варту в залі суду.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювали слідчі ВП №1 Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 95