Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.04.2024

За підробку повістки судитимуть ухилянта

Прокурори Смілянської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Черкаського району, який посприяв в підробленні офіційного документа, який видає установа, яка має право видавати такі документи, та використав підроблений документ (ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України)

Слідством встановлено, що 35-річний чоловік з метою отримати право на відстрочку від призову на військову службу замовив виготовлення завідомо підробленої повістки.

Для виготовлення такого документа він надав зразок особистого підпису,  фото паспорта громадянина України, а також повідомив інші персональні дані.

Вказана послуга ухилянтові коштувала 20 тис. грн.

Будучи запрошеним до Черкаського РТЦК та СП, чоловік пред’явив підроблену повістку, сподіваючись, отримати визначену в ній відстрочку від мобілізації та був викритий працівниками РТЦК та СП.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювали слідчі Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області.

Довідково: санкція ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або пробаційного нагляду на строк до двох років, або обмеження волі на той самий строк.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 190