Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2024

Обійняв адміністративну посаду в незаконно створеній Херсонській військово-цивільній адміністрації: до суду скеровано обвинувальний акт

Прокурори Черкаської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя м. Херсон, причетного до державної зради та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

 

За даними слідства, 40-річний громадянин України у 2022 році добровільно обійняв посаду «начальника відділу інформаційних технологій військово-цивільної адміністрації Херсонської міської територіальної громади Херсонського району Херсонської області» в незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території м. Херсон.

Чоловік співпрацював з керівним складом окупаційної адміністрації російської федерації в Херсоні, виконував вказівки і розпорядження, бажаючи проявити відданість окупаційній владі держави-агресора, нехтуючи своїми конституційними обов’язками громадянина України.

Обвинувачений сприяв проведенню підривної діяльності проти України представникам рф, забезпечував інформаційну безпеку та реалізовував плани розвитку інформаційних технологій та електронного управління незаконно створеного органу влади.

Бажаючи співпрацювати з державою-агресором після деокупації м. Херсон Силами оборони України, він виїхав на тимчасово окуповану територію АР Крим.

У зв’язку з переховуванням від слідства на тимчасово окупованій території України обвинуваченого оголошено в розшук та судом надано дозвіл на його затримання.

Спеціальне досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснювали працівники УСБУ в Черкаській області.

Довідково:  санкція ч. 2 статті 111 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі,  з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 90