Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.03.2024

Повідомлено про підозру директорці підприємства, яка привласнила бюджетні кошти

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської окружної прокуратури повідомлено про підозру директору місцевого підприємства за фактами привласнення бюджетних коштів та внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, керівник підприємства під час проведення капітального ремонту в освітньому закладі на території Черкаського району склала та видала офіційні документи, до яких внесла завідомо неправдиві відомості про заробітну плату, значно завищивши її суму.

Унаслідок таких протиправних дій підозрюваної територіальній громаді завдано збитків на суму понад 360 тис. грн.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюють слідчі СВ Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області.

Довідково: санкція ч. 4 ст. 191 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років; ч. 1 ст. 366 КК України – карається штрафом від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 150