Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.03.2024

Ювенальні прокурори відстояли в апеляції вирок молодику, який зґвалтував малолітню дівчинку

За принципової позиції ювенальних прокурорів Черкаської обласної апеляційний суд залишив без змін вирок 19-річному жителю Черкаського району, який вчинив дії  сексуального характеру стосовно малолітньої дитини (ч. 4 ст. 152 КК України).

Його засуджено до 12 років позбавлення волі. Також інформацію внесено до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.

Прокурори у суді першої та апеляційної інстанцій довели, що на початку березня 2023 року житель одного з сіл Черкаського району зґвалтував 12-річну дівчинку. Він повертався зі своєю односельчанкою додому. Поблизу ставка вчинив протиправні дії сексуального характеру.

Для уникнення кримінальної відповідальності кривдник дитини намагався виїхати за межі населеного пункту. Для цього переховувався в лісосмузі.

Сторона захисту, не погодившись з рішенням суду першої інстанції, оскаржила його в апеляційному порядку.

Черкаський апеляційний суд визнав обґрунтованими доводи сторони обвинувачення щодо законності та справедливості вироку. Наразі апеляційна скарга сторони захисту залишена без задоволення. Вирок суду набрав законної сили.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 141