Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.03.2024

Незаконне будівництво на самовільно зайнятій земельній ділянці - перед судом постане жителька села Червона Слобода

Прокурори Черкаської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жительки села Червона Слобода Черкаського району за фактом самовільного будівництва на самовільно зайнятій земельній ділянці (ч. 3 ст. 197-1 Кримінального кодексу України).
За даними слідства, 51-річна жінка самовільно зайняла земельну ділянку площею 0,068 га, яка знаходиться у комунальній власності Червонослобідської сільської ради Черкаського району. Після чого незаконно спорудила на ній господарські будівлі.
Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювали слідчі СВ Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області.
Довідково: санкція ч. 3 ст. 197-1 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 113