Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.03.2024

Хабар за розміщення торгових точок - повідомлено про підозру директору комунального підприємства м.Черкаси

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру директорці одного з комунальних підприємств міста Черкаси.

Їй інкриміновано одержання неправомірної вигоди за вирішення питань, що належать до її компетенції (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, жінка, обіймаючи посаду директора комунального підприємства, висловила пропозицію приватному підприємцю надати їй гроші в сумі 75 тис. грн як неправомірну вигоду за розміщення на території підприємства торгових точок.

Підозрювану затримано «на гарячому», безпосередньо під час одержання частини коштів в сумі 32 тис. грн.

Наразі вирішується  питання про відсторонення її з посади та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюють слідчі СУ ГУНП в Черкаській області, оперативний супровід – УСБУ в Черкаській області.

У разі доведення вини жінці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 400