Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.03.2024

Повідомлено про підозру двом працівникам луганських лісгоспів, які пішли на співпрацю з ворогом

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом громадянам України, які добровільного обійняли посади в незаконних правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що колишній директор Державного підприємства «Старобільське лісомисливське господарство» погодився на співпрацю з представниками країни-агресора та добровільно обійняв посаду «директора «государственного унитарного предприятия «лнр» «старобельское лесоохотничье хозяйство».

Інший підозрюваний - колишній лісничий Державного підприємства «Сватівське лісомисливське господарство». Він також пішов на співпрацю з ворогом та обійняв посаду «директора государственного унитарного предприятия «лнр» «сватовское лесоохотничье хозяйство».

Обидва підозрювані своїми діями сприяли укріпленню окупаційної влади на непідконтрольній Україні території.

Наразі вирішується питання про оголошення підозрюваних у розшук, обрання запобіжного заходу, а також щодо дозволу на затримання з метою приводу до суду.

Досудове розслідування в кримінальних провадженнях здійснюють слідчі Четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Черкасах) Територіального управління ДБР, розташованого у місті Києві, оперативний супровід – УСБУ в Черкаській області.

Санкція зазначеної статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 125