Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.03.2024

Державна зрада: жителю Луганщини, який перейшов на бік ворога повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру у державній зраді ще одному луганчанину (ч. 2 ст. 111 КК України).

Зібраними доказами встановлено, що 43-річний житель Луганщини у липні 2022 року перейшов на бік ворога та добровільно вступив до незаконного військового формування «208-й казачий полк народной милиции «лнр».

Підозрюваний із зброєю в руках ніс військову службу на блокпостах та брав активну участь у бойових діях проти Сил оборони України на територіях Луганської та Донецької областей.

Діючи на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності, недоторканності та обороноздатності України, він свідомо сприяв представникам рф у проведенні підривної діяльності проти України.

Чоловік і дотепер бере активну участь у діяльності незаконного військового формування.

У зв’язку з переховуванням від слідства на тимчасово окупованій території України його оголошено в розшук та судом надано дозвіл на затримання.

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснюють співробітники УСБУ в Черкаській області.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 111 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 115