Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.03.2024

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно жителя Донеччини, який воював проти українських військових в м. Маріуполь

Прокурори Черкаської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України, причетного до державної зради та участі в діяльності терористичної організації «донецька народна республіка» (ч. 2 ст. 111 , ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Слідством встановлено, що 46-річний житель Донеччини восени 2019 року добровільно вступив до силового блоку терористичної організації «днр» та сприяв окупації й утвердженню окупаційного режиму держави-агресора на території Донецької області.

У 2022 році чоловік, обійняв посаду «радіотелеграфіста» в «3-ій окремій мотострілецькій бригаді народної міліції «днр» м. Горлівка» та безпосередньо брав участь у бойових діях проти Сил оборони України на території Донецької області, зокрема в місті Маріуполь.

З метою конспірації та маскування своєї злочинної діяльності у ході співпраці з членами вказаного вище незаконного збройного формування він обрав собі позивний «писарь».

Наразі у зв’язку з переховуванням від слідства на тимчасово окупованій території України обвинуваченого оголошено в розшук та судом надано дозвіл на його затримання.

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснювали слідчі УСБУ в Черкаській області.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 111 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 143