Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.03.2024

Водій, який пропонував хабар патрульним поліцейським, постане перед судом

Прокурори Смілянської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Смілянщини за фактом пропозиції надання неправомірної вигоди працівникам патрульної поліції (ч. 1 ст. 369 КК України).

Слідством встановлено, що на початку лютого 2024 року на автодорозі в напрямку с. Миколаївка Тернівської ОТГ Черкаського району екіпаж патрульної поліції зупинив автомобіль, водій якого порушив Правила дорожнього руху.

Під час перевірки документів поліцейські встановили, що на правопорушника вже було накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу із позбавленням права керувати транспортним засобом строком на 1 рік. Однак водій, не виконуючи постанову суду, продовжив керувати автомобілем.

У подальшому чоловік, щоб уникнути адміністративної відповідальності, передбаченої ч. 4 ст. 126 КУпАП, висловив пропозицію надання неправомірної вигоди працівникам поліції в розмірі 10 000 грн.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювали слідчі ВП №2 Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області.

У разі доведення вини правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до чотирьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 191