Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.03.2024

11 років позбавлення волі – апеляційний суд залишив без змін вирок, яким засуджено жителя м.Черкаси

Прокурори Черкаської обласної прокуратури відстояли в суді апеляційної інстанції законність вироку суду щодо місцевого жителя.  

Його засуджено до 11  років позбавлення волі з конфіскацією всього майна за вчинення шахрайства, крадіжки та проведення незаконних операцій з використанням смартфону потерпілого (ч. 3 ст. 190, ч. 4 ст. 185, ч. 5 ст. 361 КК України).

Доведено, що 33-річний житель м. Черкаси, маючи не зняті та непогашені судимості, влітку 2022 року скористався мобільним телефоном потерпілого, зайшов у відповідний банківський додаток та несанкціоновано втрутився в роботу автоматизованих систем, що призвело до витоку інформації та спотворення процесу її обробки.

Унаслідок вказаних дій зловмисник заволодів коштами на суму понад 9 000 грн, що були на банківському рахунку потерпілого, а також оформив на його ім’я онлайн кредити на загальну суму майже 5 000 грн.

Cуд апеляційної інстанції визнав безпідставними доводи сторони захисту щодо заперечення встановлених обставин вчинення злочину та невинуватості підсудного.

Наразі вирок суду вступив в законну силу.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 159