Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.03.2024

Мати з сином, які налагодили підпільне виготовлення і збут незаконно виготовлених тютюнових виробів, постануть перед судом

Прокурори Черкаської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох жителів міста Кам’янка, які займалися незаконним виготовленням, зберіганням, придбанням з метою збуту, а також транспортуванням та збутом незаконно виготовлених тютюнових виробів, використанням підроблених марок акцизного податку (ч. 2 ст. 199, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 204, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 204 КК України).

Слідством встановлено, що мати з сином упродовж 2023 року налагодили схему придбання з метою збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів, в тому числі з підробленими марками акцизного податку.

Також вони займалися самостійним виготовленням тютюнових виробів та систематично їх збували населенню.

У ході обшуків з незаконного обігу вилучено понад 6 тисяч пачок та близько 1 тисячі штук незаконно виготовлених цигарок, тютюн та пристосування для виготовлення тютюнових виробів.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювали слідчі СВ Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області. Оперативний супровід – працівники УСР в Черкаській області ДСР НП України.

Санкція ч. 1 ст. 204 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від п’яти тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів; ч. 2 ст. 204 КК України – позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення; ч. 2 ст. 199 КК України - позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 147