Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.03.2024

На Черкащині на базі окружних прокуратур проведено координаційні наради з органами правопорядку

Координаційна діяльність – один із найважливіших напрямів роботи органів прокуратури усіх рівнів. А в умовах повномасштабної війни значення цього механізму підвищилося у рази.

Упродовж поточного тижня керівники окружних прокуратур Черкаської області провели координаційні наради, які відбулися у форматі прямого діалогу з керівниками місцевих правоохоронних органів.

Обговорено проблемні питання росту злочинності. Визначено спільні вектори роботи з урахуванням загальнодержавних та регіональних пріоритетів.

Участь у нарадах взяли перший заступник та заступники керівника обласної прокуратури, керівництво обласного управління поліції, а також керівники місцевих військових адміністрацій, органів державного контролю.

Спільними пріоритетами у роботі для органів правопорядку, у тому числі районного рівня, залишаються належне документування воєнних злочинів країни-агресора, захист національної безпеки держави, боротьба з корупцією, із зловживанням з бюджетними коштами, земельними ресурсами, викриття порушень у кіберпросторі, захист довкілля.

Також обговорено методи профілактики домашнього насильства та захист прав дітей.

Водночас на координаційних нарадах узгоджені заходи, спрямовані на вирішення саме проблемних питань місцевого рівня, на своєчасне виявлення, розкриття, припинення та запобігання кримінально протиправним проявам, які посягають насамперед на права та свободи жителів громад, на інтереси територіальної громади в цілому, усунення причин та умов, що їм сприяли.

Присутні обмінялися своїми напрацюваннями та пропозиціями. У підсумку визначені конкретні кроки для подальшої плідної співпраці.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

 

 

кількість переглядів: 186