Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.03.2024

Перед судом постане жителька м. Черкаси, яка шахрайським шляхом заволоділа бюджетними коштами на суму майже 100 тисяч гривень

Прокурори Черкаської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно черкащанки, яка заволоділа бюджетними коштами шляхом зловживання довірою (ч.ч. 1, 2 ст. 190 КК України).

За даними слідства, 41-річна жінка надавала бухгалтерські послуги за цивільно-правовим договором в одному із комунальних медичних закладів м. Черкаси. До її обов’язків входило складати відомості розподілу заробітної плати серед працівників закладу в межах зарплатного проєкту.

Користуючись наданою довірою, вона вносила завищені дані до відомостей для зарахування своєї заробітної плати, ніж це було визначено умовами цивільно-правової угоди.

У результаті шахрайських дій жінка заволоділа коштами місцевого бюджету на суму майже 100 тисяч гривень.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювали слідчі СВ Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області, оперативний супровід – УСБУ в Черкаській області.

У разі доведення вини зловмисниці загрожує покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину й не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 161