Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.02.2024

Прокурори попередили вибуття з державної власності 10 га земель Національного дендрологічного парку «Софіївка»

За втручання органів прокуратури Черкаської області Національний дендрологічний парк «Софіївка» Національної академії наук України зареєстрував право постійного користування на земельну ділянку природно-заповідного фонду.

Вказана земельна ділянка становить понад 10 га, вартістю більш ніж 30 млн грн.

Так, під час досудового розслідування в кримінальному провадженні за фактом службової недбалості службових осіб Національного дендрологічного парку «Софіївка», що завдало істотної шкоди охоронюваним законом державним інтересам (ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України) встановлено, що в користуванні парку з 1999 року перебуває земельна ділянка, щодо якої до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно не внесені відомості про державну реєстрацію права користування.

Це, в свою чергу, могло призвести до протиправного вибуття земель природно-заповідного фонду з державної власності та неправомірного використання.

Лише після того, як прокуратура ініціювала перед Національною академією наук України питання бездіяльності очільників парку «Софіївка», до Реєстру були внесені відомості про право власності та право користування щодо вказаної земельної  ділянки.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 248