Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.02.2024

Четверту підозру повідомлено священнослужителю УПЦ

За процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури повідомлено про нову підозру керівнику Черкаської єпархії УПЦ (МП) за фактом вчинення умисних дій, спрямованих на розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті (ч. 1 ст. 161 КК України).

За даними слідства, у січні 2024 року священнослужитель записав відеозвернення із закликами до релігійної ворожнечі та ненависті. У ньому висловлював нетерпимість до віруючих інших релігійних організацій і ображав почуття громадян у звʼязку з їхніми релігійними переконаннями.

Відео він розмістив для широкої аудиторії на різних відкритих інтернет-ресурсах.

Нагадаємо, раніше керівнику єпархії повідомлено про підозру у порушенні рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань, виправдовуванні та визнання правомірною збройної агресії рф проти України (ч. 1 ст. 161, ч. 2 і ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Наразі підозрюваний перебуває під нічним домашнім арештом.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюють слідчі СВ Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області, оперативний супровід – УСБУ в Черкаській області.

Санкція ч. 1 ст. 161 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від двохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженння волі до 5 років або позбавлення волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 209