Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.02.2024

Заступник Генерального прокурора провів координаційну нараду на Черкащині

Під час робочої поїздки на Черкащину заступник Генерального прокурора Ігор Мустеца провів координаційну нараду з керівництвом обласної прокуратури, правоохоронних органів і силових структур регіону.

Ігор Мустеца підкреслив, що зусилля усіх органів правопорядку мають бути консолідованими, аби боротися з викликами, що виникають у протидії злочинності під час збройної агресії рф.

«Поза сумнівом головним завданням залишається організація належного досудового розслідування кримінальних проваджень, пов’язаних зі збройною агресією російської федерації. Маємо спрямувати зусилля на викриття фактів державної зради, колабораційної діяльності, глорифікації агресора, насамперед серед представників органів влади та правоохоронних органів», – зазначив заступник Генпрокурора.

Він акцентував увагу на посиленні роботи у першу чергу на пріоритетних напрямах. Зокрема, у боротьбі з корупцією, протидії злочинам, вчиненим організованими злочинними угрупованнями, злочинам у бюджетній сфері, а також у сфері кібербезпеки, боротьбі з незаконним обігом наркотиків та зброї.

Також зауважив, що серед важливих напрямів залишається захист земельних та лісових ресурсів.

«Особливої уваги під час війни потребують профілактика домашнього насильства та захист прав дітей», – додав Ігор Мустеца.

Заступник Генпрокурора звернув увагу на недоліки у роботі, які потребують доопрацювання з боку органів правопорядку.

Присутні озвучили свої пропозиції, напрацювання та визначили конкретні кроки, спрямовані на вирішення наявних проблемних питань.

Участь у нараді взяли керівник Черкаської обласної прокуратури, начальник Управління СБУ в Черкаській області, директор ТУ ДБР, розташованого у м. Києві, начальник ГУ Нацполіції в області, начальник Управління стратегічних розслідувань в області ДСР НПУ, начальник відділу протидії кіберзлочинності в області Департаменту кіберполіції НПУ, начальник Черкаського управління ДВБ НПУ та в.о.начальника ДУ «Черкаський слідчий ізолятор».

Також Ігор Мустеца провів робочу нараду з керівниками структурних підрозділів регіональної прокуратури.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 239