Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.02.2024

Засуджено працівницю банку, яка ошукала клієнта

За публічного обвинувачення прокурорів Звенигородської окружної прокуратури суд визнав винною працівницю банківської установи, яка використовуючи конфіденційну інформацію, заволоділа чужим майном шляхом обману, несанкціоновано змінивши інформацію, яка оброблюється в автоматизованих системах (ч. 1 ст. 182, ч. 3 ст. 190, ч. 1 ст. 362 КК України).

Її засуджено до 3 років 6 місяців позбавлення волі та на підставі ст. 75 КК України встановлено іспитовий строк 1 рік.

Прокурор у суді довів, що жителька м. Звенигородка, працюючи головним кредитним фахівцем одного з територіальних відділень банку, без відома та згоди клієнта банку змінила в його анкеті фінансовий номер телефону на свій та внесла до автоматизованої системи банку без згоди клієнта його персональні дані.

Ці дані вона використала для випуску банківських платіжних карток, які активувала. А в подальшому шляхом обману, від імені клієнта, заволоділа грошима банку на суму понад 40 тис. грн.

Цивільний позов потерпілої сторони про відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, задоволено.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювали слідчі Звенигородського РУП ГУНП в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 223