Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.02.2024

На Черкащині затримано агента російської розвідки, який інформував ворога про місця розташування стратегічних об'єктів

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури затримано та повідомлено про підозру у державній зраді громадянину України (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу  України).

За даними слідства, 45-річний луганчанин після повномасштабного вторгнення рф на територію України переїхав на Черкащину. Встановив контакт із представником розвідувального органу російської федерації - головного управління генерального штабу збройних сил рф та виконував його завдання.

Упродовж січня-лютого 2024 року через месенджер Telegram він передавав фото та розвіддані про місця розташування об’єктів Збройних Сил України, установи та організації оборонно-промислового комплексу, а також об’єкти критичної інфраструктури Черкаської області.

За кожну інформацію чоловік отримував від 50 до 100 доларів США.

Агента російської розвідки затримано на місці злочину, безпосередньо під час виконання чергового завдання ворога.

Наразі йому обрано запобіжний захід  - тримання під вартою.

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснюють співробітники УСБУ в Черкаській області.

Довідково: санкцією ч. 2 ст. 111 КК України передбачено покарання у виді  позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавленням волі, з конфіскацію майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 134