Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.02.2024

Обвинувачену в збуті наркотиків 27-річну жінку взято під варту

За клопотанням прокурорів Черкаської обласної прокуратури взято під варту з зали суду 27-річну місцеву жительку, обвинувачену у незаконному придбанні, зберіганні та збуті наркотичних засобів та психотропних речовин (ч. 2 ст. 307 КК України).

Прокурор у суді довів, що жінка без поважних причин не з’являлася на судові засідання та порушила процесуальні обов’язки у кримінальному провадженні, в якому вона має статус обвинуваченої.

Раніше до неї був застосований запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Нагадаємо, що в січні 2024 року прокурори обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно вказаної особи за фактом зберігання за місцем свого проживання особливо небезпечного наркотичного засобу – канабісу та психотропних речовин – амфетаміну та мефедрону, які були попередньо розфасовані в 53 згортки для збуту на території м. Черкаси у вигляді «закладок».

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснювали слідчі УСБУ в Черкаській області.

У разі доведення вини жінці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 213