Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.02.2024

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Херсонщини, який став депутатом від партії «единая россия»

Прокурори Черкаської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Херсонської області, причетного до державної зради та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч.ч. 5, 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Слідством встановлено, що 36-річний громадянин України з січня 2023 року добровільно обійняв посаду директора незаконно створеного правоохоронного органу «Государственное автономное учреждение Херсонской области «Голопристанское лесоохотничье хозяйство».

А у вересні 2023 року він був обраний депутатом від політичної партії «единая россия» до незаконного органу влади «совета депутатов голопристанского муниципального округа Херсонской области» та очолив «постоянную комисию по промышлености, градостроительству, развитию инфраструктуры и поддержке предпринимательства совета депутатов первого созыва Голопристанского муниципального округа».

Наразі обвинувачений продовжує працювати на користь ворога та веде активну підривну діяльність проти України.

У зв’язку з переховуванням на тимчасово окупованій території України його оголошено в розшук та судом надано дозвіл на затримання.

Досудове розслідування  та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснювали слідчі УСБУ в Черкаській області.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 111 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 174