Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.02.2024

На Уманщині повторно припинено діяльність нелегальних гральних закладів

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури повторно припинено діяльність мережі нелегальних гральних закладів на Уманщині.

Слідством встановлено, що на території Уманського району відновили свою роботу ряд закладів, які займаються незаконною діяльністю з організації та проведення азартних ігор (ч. 1 ст. 203-2 КК України).

Ще до завершення розслідування в кримінальному провадженні, поки тривали експертизи, причетні особи відновили свій «бізнес» в частині закладів.

Правоохоронці провели повторні обшуки, за результатами яких виявлено та вилучено 19 комплектів комп’ютерної техніки, відеореєстратор, інтернет-обладнання (роутери, маршрутизатори), чорнові записи щодо протиправної діяльності, а також грошові кошти, ймовірно, отримані від організації незаконного грального бізнесу.

Нагадаємо, у листопаді 2023 року правоохоронці вже провели обшуки в межах розслідування кримінального провадження за фактом незаконної діяльності з організації та проведення азартних ігор.

За їх результатами була припинена діяльність мережі незаконних гральних закладів на Уманщині.

За даними слідства, гральні послуги надавалися через мережу Інтернет.

Під час обшуків вилучили понад 50 комплектів комп'ютерної техніки, сервери адміністраторів закладів, флеш-накопичувачі, камери відеоспостереження, чеки, чорнові записи. Усе це використовувалося для проведення грального бізнесу.

Також на місці вилучено, ймовірно, отриманий прибуток від незаконної діяльності у сумі понад 150 тис. грн.

Наразі тривають слідчі та процесуальні дії, спрямовані на виявлення та фіксацію всіх обставин вчинення злочину та притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності.

На підставі зібраних доказів вирішуватиметься питання щодо повідомлення про підозру особам, причетним до протиправної діяльності.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснює ГУНП в Черкаській області, оперативний супровід – УСР в Черкаській області ДСР Національної поліції.

Довідково: санкцією ч. 1 ст. 203-2 КК України передбачено можливість призначення покарання у вигляді штрафу від десяти тисяч до сорока тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком на один рік.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 286