Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2024

Ще одному жителю Луганщини повідомлено про підозру в державній зраді

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянину України в державній зраді та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Слідством встановлено, що 45-річний житель м. Сватове Луганської області у листопаді 2022 року добровільно обійняв посаду «начальника відділу судових приставів Сватівського районного управління юстиції міністерства юстиції «лнр» в незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території м. Сватове на Луганщині.

Він безпосередньо організовує роботу судових приставів, виконуючи організаційно-розпорядчі та адміністративно господарські функції, а також вказівки і розпорядження окупаційної адміністрації рф.

Нехтуючи своїми конституційними обов’язками, підозрюваний сприяє  проведенню підривної діяльності представниками держави-агресора проти України.

На цей час він продовжує працювати на користь ворога та виконувати усі поставлені завдання, спрямовані на легалізацію російської влади та посилення заходів тимчасової окупації.

Наразі вказану особу оголошено в розшук.

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснюють співробітники УСБУ в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 380