Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2024

Прокуратура оскаржуватиме вирок у справі смерті 7-річного хлопчика у Черкасах

За публічного обвинувачення прокурорів Черкаської обласної прокуратури ухвалено вирок подружжю черкащан, які обвинувачувалися у залишенні дитини в небезпеці, що спричинило її смерть (ч. 3 ст. 135 КК України).

Жінку суд визнав винною у вчиненні злочину та призначив їй 5 років позбавлення волі, а чоловіка виправдав.

Трагедія сталася 24 серпня 2021 року. До реанімаційного відділення Черкаської обласної лікарні з тілесними ушкодженнями у вкрай важкому стані доставили 7-річного хлопчика. Він перебував у комі та 5 вересня помер лікарні.

Встановлено, що дитина травмувалася з власних необережних дій і декілька днів погано почувалася. Вона тимчасово проживала у Черкасах разом з батьками вітчима. Попри явні симптоми поганого самопочуття малолітнього, ні бабуся, ні дідусь, проявивши байдужість, за медичною допомогою не звернулися.

Жінка звернулася до лікарів, коли хлопчик перебував у критичному стані.

Під час судового розгляду обоє відмовилися надавати показання.

За результатами проведення експертизи, причина смерті дитини – черепно-мозкова травма.

Наразі ювенальні прокурори готують апеляційну скаргу для оскарження виправдувального вироку чоловікові та призначення більш суворого покарання жінці.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювали слідчі ГУ Нацполіції в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 403