Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.02.2024

Повідомлено про підозру у державній зраді жительці Луганщини

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру жительці Луганщини за фактами державної зради та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, 49-річна жителька Троїцької селищної громади Луганської області з корисливих та ідеологічних мотивів у квітні 2022 року на підставі розпорядження так званого «главы администрации Троицкого района «лнр» обійняла посаду «начальника общего отдела администрации троицкого района «лнр».

Вказана посада пов’язана з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконному органі влади, створеному на тимчасово окупованій території Луганської області.

Нехтуючи своїми конституційними обов’язками, підозрювана бере участь в загальному управлінні незаконного органу влади, сприяє у проведенні підривної діяльності представниками держави-агресора проти України.

На цей час підозрювана продовжує працювати на користь ворога та виконувати усі поставлені завдання, спрямовані на легалізацію російської влади та посилення заходів тимчасової окупації.

Наразі вказану особу оголошено в розшук.

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснюють співробітники УСБУ в Черкаській області.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 111 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 218