Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2024

Житель Кам’янки, який налагодив бізнес з продажу незаконно виготовлених алкогольних напоїв і спирту, постане перед судом

Прокурори Черкаської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя міста Кам’янки за фактом незаконного придбання з метою збуту, зберігання, а також збуту та транспортування з метою збуту незаконно виготовленого спирту етилового та алкогольних напоїв (ч. 1 ст. 204 КК України).

За даними слідства, 43-річний чоловік упродовж 2022 – 2023 років організував та налагодив схему, спрямовану на незаконне придбання та транспортування з метою збуту незаконно виготовленого спирту етилового та алкогольних напоїв.

Вказані підакцизні товари він зберігав за місцем свого проживання та в гаражному приміщенні, а в подальшому збував їх споживачам на території Черкаської області.

У ході проведення санкціонованих обшуків з незаконного обігу вилучено понад 3 тисячі літрів спирту та алкогольних напоїв.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювалислідчі СВ Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області, оперативний супровід – працівники УСР в Черкаській області ДСР НП України.

У разі доведення вини чоловікові загрожує покарання у вигляді штрафу від п’яти тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Примітка відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 418