Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.02.2024

У прокуратурі проведено щорічну підсумкову нараду та визначено пріоритети

У Черкаській обласній прокуратурі 01.02.2024 відбулася нарада, під час якої підведено підсумки роботи у 2023 році в умовах особливого періоду, пов’язаного зі збройною агресією рф проти України.

Керівник Черкаської обласної прокуратури Катерина Шевцова зосередилася на конструктивній критиці та виокремила нагальні проблемні питання і першочергові завдання, які потребують вирішення.

«Завданням номер один на сьогодні залишається протидія та організація ефективного розслідування міжнародних злочинів рф. Повинно бути забезпечене якісне процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальних провадженнях за фактами ракетних обстрілів цивільних об’єктів Черкаської області та загибелі громадян України. Адже суспільний запит на справедливе покарання надвисокий. Основні наші зусилля повинні бути спрямовані на викриття реальних зрадників та колаборантів, передовсім які можуть працювати в рядах органів влади, підприємств критичної інфраструктури».

Очільниця відомства зауважила, що вкрай необхідним є посилення боротьби з корупцією та організованою злочинністю, а також захист економічних інтересів держави в умовах воєнного стану. Кожен факт порушення законодавства у бюджетній системі повинен отримати принципову оцінку.

«Вимагаю посилити інтенсивність роботи з протидії наркозлочинності, злочинам, які вчиняються за допомогою Інтернету, боротьби з контрабандою та контрафактом».

Надпріоритетом у роботі Катерина Шевцова виокремила захист прав дітей. Черкаська область увійшла до шести регіонів, де реалізується Пілотний проєкт з імплементації міжнародних стандартів правосуддя, дружнього до дитини.

Ще одним актуальним питанням для Черкащини, яка має потужні земельні ресурси, залишається викриття правопорушень у земельній сфері.

Наприкінці керівник обласної прокуратури зазначила: «Зараз суспільство як ніколи потребує підтримки й захисту. Тому ми повинні максимально взаємодіяти з громадськістю та медіа, бути відкритими до спілкування і робити все, щоб кожна людина відчувала, що прокуратура стоїть на захисті її прав».

На наявних проблемних питаннях з інших напрямів роботи зупинилися у своїх виступах перший заступник та заступники керівника обласної прокуратури. 

За результатами проведеної наради визначено низку заходів, спрямованих на підвищення ефективності та результативності  діяльності органів прокуратури Черкаської області у 2024 році.

Пресслужба Черкаської обласної прокуратури

кількість переглядів: 398